27 augustus 2024

Uitbreidingsnieuws!

Vivaro Nova breidt haar diensten uit met de smart home producten van JDK Benelux! Dankzij de expertise van JDK, een specialist in de interconnectiviteit van slimme draadloze oplossingen met meer dan 10 jaar ervaring, kunnen wij onze senioren nog beter ondersteunen.



JDK voorziet ons niet alleen van innovatieve producten, maar ook van geavanceerde kennis in sensortechnologie. Dit versterkt onze missie om de leefomgeving van zelfstandig wonende senioren veiliger en comfortabeler te maken.


Vivaro Nova verhuisd naar Terborgseweg 4 Doetinchem
door Arvid Bosch van Rosenthal 26 juli 2024
Met enige trots kondigen we aan dat Vivaro Nova vanaf afgelopen maandag haar deuren heeft geopend in een prachtig nieuw kantoorpand. Dit nieuwe pand is gelegen op een centrale locatie midden in het hart van Doetinchem, wat ons nog beter bereikbaar maakt voor onze klanten en partners. Waarom een nieuw kantoor? Bij Vivaro Nova streven we er voortdurend naar om onze dienstverlening te verbeteren en uit te breiden. De verhuizing naar dit nieuwe pand is een belangrijke stap in dat proces. Met de groei van ons team en de toenemende vraag naar onze diensten, was het noodzakelijk om een ruimte te vinden die niet alleen meer capaciteit biedt, maar ook een moderne en inspirerende werkomgeving creëert. Wat biedt het nieuwe pand? Centrale Locatie: Ons nieuwe kantoor is gemakkelijk te bereiken en ligt midden in het bruisende centrum van Doetinchem. Dit zorgt ervoor dat we nog toegankelijker zijn voor iedereen. Moderne Faciliteiten: Het pand is voorzien van alle moderne gemakken en faciliteiten die nodig zijn om onze diensten op het hoogste niveau te blijven aanbieden. Betere Toegankelijkheid: Dankzij de centrale ligging is ons kantoor goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Kom ons bezoeken We nodigen al onze klanten, partners en geïnteresseerden van harte uit om een bezoek te brengen aan ons nieuwe kantoor. We zijn trots op deze nieuwe stap en kijken ernaar uit om u te verwelkomen en te laten zien hoe we u nog beter van dienst kunnen zijn. 📍 Nieuw adres: Terborgseweg 4, 7005 AB Doetinchem Onze verhuizing is een mijlpaal in onze missie om senioren te ondersteunen in hun zelfstandigheid en om de druk op de zorgsector te verminderen. We blijven ons inzetten voor kwaliteit en innovatie, en we zijn enthousiast over de nieuwe mogelijkheden die deze locatie ons biedt.
door Arvid Bosch van Rosenthal 4 juli 2024
Na de verhuizing van een naaste naar een verpleeghuis worden mantelzorgers vaak zwaarder belast dan zorgprofessionals beseffen. Dit komt door het wegvallen van ondersteuning vanuit de Wmo en Zvw en de ontoereikende opvang van deze ondersteuning door het verpleeghuis. Veel mantelzorgers kunnen voor ondersteuning bij hun zorgtaken niet terugvallen op hun directe omgeving. Bovendien zorgt een wisselend en tekort aan zorgpersoneel voor meer taken bij de mantelzorger. Mantelzorgers willen betrokken zijn bij de zorg van hun naaste, maar wel als volwaardige samenwerkingspartner. Helaas is dit momenteel vaak niet het geval, wat leidt tot extra zorgen en daarmee extra belasting. (Bron: Alzheimerstichting, november 2023)
24 juni 2024
Er is dringend onderzoek nodig naar de gevolgen van het steeds langer thuis wonen van kwetsbare ouderen, want steeds meer van hen komen op de Spoedeisende Hulp en in het ziekenhuis terecht als gevolg van een val. Het duurt ook vaak lang voordat de ouderen na een val worden gevonden. Dat zegt Esther Cornegé, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie, in reactie op een bericht in het AD. Ze spreekt van een mogelijke verdubbeling ten opzichte van een paar jaar geleden, al ontbreken concrete cijfers. "In een groot ziekenhuis is het tegenwoordig wel dagelijkse kost" dat er iemand wordt binnengebracht die thuis is gevallen. Op de afdeling in Den Bosch, waar ze zelf werkt, lagen er op 1 januari 2024, vijf. Verwaarloosde patiënten Er zijn ook steeds meer verwaarloosde patiënten met dementie bij. Vaak zijn de binnenkomende senioren ook onderkoeld, met name door de lange tijd totdat ze worden gevonden. De mensen zijn meestal niet zomaar gevallen maar als gevolg van een infectie, een infarct of fouten met medicatie. Ze zijn ook niet altijd meer in staat om alarm te slaan. Dat ze later worden gevonden, komt vooral doordat er niet genoeg mantelzorgers en thuiszorg beschikbaar zijn. Cornegé noemt de situatie ‘nijpend’. Of onderkoeling ook te maken heeft met de energieprijzen waardoor de mensen minder stoken, durft ze niet te zeggen. Het is niet onderzocht maar ze sluit het niet uit.
door Arvid Bosch van Rosenthal 4 juni 2024
Zorgen om thuiswonende senior "Het gat tussen thuis wonen en het verpleeghuis is gewoon te groot", volgens Peter Roessingh, huisarts in Voorst. "Gemeenten en beleidsmakers hadden allemaal fancy praatjes over dat ouderen langer thuis moesten wonen, in hun eigen kracht en tijdens een keukentafelgesprek zou dat wel even geregeld worden. Terwijl iedere huisarts weet dat ouderen eerder langer dan verantwoord ‘zelfstandig’ thuis willen blijven. ‘In hun eigen kracht’ is in de praktijk verworden tot ‘gevonden op de grond in hun eigen urine’. Het gat tussen thuis wonen en het verpleeghuis is gewoon te groot, sinds het afschaffen van de verzorgingshuizen."
8 juli 2022
Robots als oplossing voor personeelstekorten in de zorg? De zorgsector kampt met een groeiend personeelstekort. Kunnen technologie en robots een uitkomst bieden? Een recent onderzoek suggereert dat innovatie mogelijk meer dan 100.000 werknemers kan vervangen. Een voorbeeld van deze technologische vooruitgang is zorgrobot Sara. Sara kan video's afspelen, gymnastiekoefeningen begeleiden en dankzij sensoren zelfs 's nachts assisteren. Maartje Claassen van Sara Robotics licht toe: "De bedsensor waarschuwt Sara als iemand onrustig is, waardoor de nachtdienstmedewerker meer tijd krijgt." Desondanks temperen experts zoals hoogleraar David Abbink van de TU Delft de verwachtingen: "Het idee dat robots een snelle oplossing zijn voor personeelstekorten wordt overschat. Het is een complexe uitdaging." Ondanks de veelbelovende mogelijkheden van Sara zijn er momenteel in Nederland slechts 26 exemplaren in gebruik. Claassen erkent: "Het is nogal wat om een robot in het werkproces te integreren en we moeten de toegevoegde waarde aantonen." Abbink wijst ook op mogelijk onbedoelde negatieve effecten op werknemers. Hij haalt een voorbeeld aan uit de maakindustrie, waar een efficiënte robot onbedoeld het werkplezier en de creativiteit van werknemers verminderde. Hoewel 'sociale robots' zoals Sara enkele successen hebben geboekt, blijft de vraag of robots de ultieme oplossing zijn voor personeelstekorten in de zorg. De implementatie en effecten vereisen zorgvuldige overweging en aanpassing aan de behoeften van zowel zorgverleners als cliënten.
Share by: